Andvari från Stenlia

född 2003 Musblack
Andvaris bedömningsprotokoll

F: Flipi från Österåker
FF: Hrafn 802 fra Holtsmula
FM: Von frá Vindheimur
M: Litla Systir från Stenholmen
MF:Galsi fra Saudarkroki
MM: Sigd fra Vosabae

Vår hingst Andvari från Stenlia har en totalbedömning på 8.47 (8,28 ext och 8.59 rid). I ridegenskaper har Andvari bland annat 9.0 för både pass och spirit, 8,5 för övriga gångarter med undantag för skritt 7,5. Andvari har kvalat till SM 2011 i F1 (femgång). Andvaris blup är fn 120.

Andvari har en mycket stark härstamning.
Andvaris far Flipi från Österåker (Elit) är en av Sveriges högst bedömda hingstar. Andvari är den näst högst bedömda avkomman efter Flipi.
Andvaris mor Litla Systir från Stenholmens är e. Galsi fra Saudarkroki. Galsi har en totalbedömning på 8,44 med hela 9.01 för ridegenskaper. Litla Systir har många halvbröder som har utmärkt sig på tävlingsbanorna, bland annat Sproti frá Sjávarborg (Nordisk Mästare i stilpass).

Andvari är vår egen uppfödning. Han föddes här på gården år 2003. Det har varit roligt, jobbigt och spännande att få följa hans utveckling. Andvari var under 2008/09 på träning hos Fredrik Rydström i Danmark. Träningen har därefter fortsatt hos Hindrik ”Hinni” Sigurdsson. Det är Hinni som visat Andvari med ridbedömningen 8.59.

Andvari är mycket trevlig att ha att göra med. Han är högrest och har gett högresta, långbenta avkommor. Det finns ett antal avkommer efter honom. Vi har några här på gården och det finns också ett antal avkommor med andra ägare.